CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIA ARTÍSTICA MATER ART 2024

PROGRAMA DE RESIDÈNCIA ARTÍSTICA AMB CURA INFANTIL
A FABRA I COATS: FÀBRICA DE CREACIÓ.

BASE Ò i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació obrim la convocatòria MATER ART, que té per objecte donar suport al desenvolupament de projectes artístics amb una residència amb cura infantil, durant 2 mesos: de dilluns dia 30 de setembre 2024 a divendres 29 de novembre 2024.

Termini i presentació de sol·licituds: Fins al 8 de maig a les 23:59h

El projecte “Turisme Km0 al riu Besòs” és una iniciativa cultural i d’Economia Social i Solidària (ESS) que té com a objectiu dissenyar itineraris culturals per a conèixer els barris de Sant Andreu, a Barcelona, a través de les Arts Visuals, Arts Sonores i Urban Tactics. Una proposta per redescobrir el districte, tenint en compte el camí del riu Besòs, i el mateix riu com a eix vertebrador de tot un ecosistema ambiental i sistema social i econòmic.

El projecte promou el turisme de proximitat responsable i la preservació del patrimoni local, amb una perspectiva mediambiental que posa en valor l’eix fluvial del Besòs com a motor de reactivació socioeconòmica dels barris, fomentant la dinamització dels negocis locals a través d’un turisme entre barris de la ciutat de Barcelona.

Aquest projecte es realitza en col·laboració amb l’alumnat i el professorat de l’Escola Ramon Llull Sant Andreu amb qui co-dissenyarem els itineraris. A través d’aquesta cocreació, el projecte busca involucrar i empoderar la comunitat local, fomentant la participació activa del veïnat en la promoció i difusió dels atractius turístics dels barris amb dues claus: sostenibilitat i reapropiació. 


Col·laboradors: Aquest projecte és fruit de l’associació de 4 entitats BITLAB, MIXITÈ, ESPAI AMBIENTAL i amb el suport de l’Impulsem el que fas 2023 de Barcelona Activa

  • ART

  • CIÈNCIA

  • TECNOLOGIA

  • SOCIETAT

CONTEXT

Desplaça cap amunt