CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIA ARTÍSTICA MATER ART 2024

PROGRAMA DE RESIDÈNCIA ARTÍSTICA AMB CURA INFANTIL
A FABRA I COATS: FÀBRICA DE CREACIÓ.

BASE Ò i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació obrim la convocatòria MATER ART, que té per objecte donar suport al desenvolupament de projectes artístics amb una residència amb cura infantil, durant 2 mesos: de dilluns dia 30 de setembre 2024 a divendres 29 de novembre 2024.

Termini i presentació de sol·licituds: Fins al 8 de maig a les 23:59h

El projecte “Turisme Km0 al riu Besòs” és una iniciativa cultural i d’Economia Social i Solidària (ESS) que té com a objectiu dissenyar itineraris culturals per a conèixer els barris de Sant Andreu, a Barcelona, a través de les Arts Visuals, Arts Sonores i Urban Tactics. Una proposta per redescobrir el districte, tenint en compte el camí del riu Besòs, i el mateix riu com a eix vertebrador de tot un ecosistema ambiental i sistema social i econòmic.

El projecte promou el turisme de proximitat responsable, en la línia del projecte TurismESS, així com en la preservació del patrimoni local, amb una perspectiva mediambiental que posa en valor l’eix fluvial del Besòs com a motor de reactivació socioeconòmica dels barris, fomentant la dinamització dels negocis locals a través d’un turisme entre barris de la ciutat de Barcelona.

Aquest projecte es realitza en col·laboració amb l’alumnat i el professorat de l’Escola Ramon Llull Sant Andreu amb qui co-dissenyarem els itineraris. A través d’aquesta cocreació, el projecte busca involucrar i empoderar la comunitat local, fomentant la participació activa del veïnat en la promoció i difusió dels atractius turístics dels barris amb dues claus: sostenibilitat i reapropiació. El projecte té el suport de l’Ajuntament de Barcelona per mitjà del programa Impulsem el Que fas, finançat per la taxa turística.


Col·laboradors: Aquest projecte és fruit de l’associació de 4 entitats BITLAB, MIXITÈ, ESPAI AMBIENTAL i amb el suport de l’Impulsem el que fas 2023 de Barcelona Activa

  • ART

  • CIÈNCIA

  • TECNOLOGIA

  • SOCIETAT

CONTEXT

Desplaça cap amunt