CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIA ARTÍSTICA MATER ART 2024

PROGRAMA DE RESIDÈNCIA ARTÍSTICA AMB CURA INFANTIL
A FABRA I COATS: FÀBRICA DE CREACIÓ.

BASE Ò i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació obrim la convocatòria MATER ART, que té per objecte donar suport al desenvolupament de projectes artístics amb una residència amb cura infantil, durant 2 mesos: de dilluns dia 30 de setembre 2024 a divendres 29 de novembre 2024.

Termini i presentació de sol·licituds: Fins al 8 de maig a les 23:59h

El projecte mac mater art community és un espai que contempla la creació de residències artístiques inclusives, presencials i virtuals, així com un espai de recerca que permeti implementar models de sostenibilitat per a la creació artística des de la mirada d’artistes amb necessitats no estàndards.

Mac és un espai de debat, reflexió i experimentació, on s’investiga a través de la pràctica i la recerca de dades, així com a través d’estudis de cas, sobre la situació de vulnerabilitat de certs col·lectius artístics, com són artistes que maternen en les seves primeres etapes, artistes amb càrregues familiars de cures a adultes dependents, o bé artistes amb diversitat funcional de diversa índole.  Alhora, és una acció que apunta a la innovació, en clau feminista, en les polítiques culturals, laborals i econòmiques amb impacte sociocultural positiu, posant la vida al centre.


El projecte mac treballa a partir de les següents línies

 • LAB MAC:

  Investiguem recollint, en primera instància, dades qualitatives sobre la situació professional en què es troben artistes amb càrregues familiars. Ens obrim a explorar camins de recerca que ens ajudin a comprendre amb més profunditat les necessitats específiques d’altres artistes a traves del Manifest “YES OF COURSE WE ARE MOTHERS” y el CICLE D’ENTREVISTES MUM´S CONFESSIONS.

 • MATER ART:

  Programa de residències artistiques presencials. Iniciades l’any 2021, actualment es desenvolupen a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. El programa compta amb suport professional i logístic-familiar, i servei de cures gratuït inclòs. Treballem en la filosofia de co-criança, allunyada del concepte “llar d’infants”. Dissenyem espais de co-working on s’insereixen espais de co-cures amb una filosofia d’integració i moviment lliure.

 • RMAC

  El Programa de residències virtuals és un projecte en desenvolupament, tant la seva adaptació conceptual com tecnològica. El programa inclou formacions professionals específiques i mentories, i vol adaptar-se a diferents models de treball, a disciplines i a persones amb necessitats de percepció diversa.

 • BONES PRÀCTIQUES

  Assessorament i formació de bones pràctiques a equips de gestió i producció de centres culturals, espais de residència artístiques, i museus, per a afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar. ​ Lliurament d’un manual de Bones pràctiques i seguiment. Crear una xarxa i mapeig de centres que han adherit a aquests assessoraments.

Tens un espai de residència artística, un coworking, un centre cultural i vols implementar aquest programa? Vols que t’assessorem? Contacta’ns i juntes dissenyarem un programa de residència a mida.

CONTEXT

Mum`s Confessions és un projecte de Duae Collective, és una investigació en format d’entrevistes virtuals “video podcast” que activa una plataforma online, un espai obert i compartit, una xarxa cultural col·laborativa de suport mutu dedicada a investigar l’estat de la qüestió de la relació entre art, maternitat i infància. Amb Mum`s Confessions obrim un espai virtual, una finestra als nous paisatges domèstics de cada dona, als seus ecosistemes.  El cicle d’entrevistes virtual ens porta a la creació d’un arxiu digital de les històries de totes les dones al sector de les arts i la cultura de la ciutat de Barcelona i de tot el món,un espai compartit on poder “confessar”, escoltar-nos i debatre experiències i necessitats, a curt, mitjà i llarg termini.  Actualment comptem amb més de 70 entrevistes a molts països i continents. Voleu participar al cicle d’entrevistes?


MATER ART 2021 – FABRA I COATS, FABRICA DE CREACIÓ.
Desplaça cap amunt